Lappilan kylä­yhdistys

Lappilan kyläyhdistys on vuonna 1980 perustettu epäpoliittinen yhdistys.

Lappilan kyläyhdistyksen tarkoitus on kehittää oloja ja palvelutasoa kylässä, joko itse tai yhdessä eri yksilöiden, yhteisöjen ja/tai viranomaisten kanssa toimien.

Yhdistyksen 5 Tärkeää T-kirjainta, joilla tavoite pyritään saavuttamaan:
Tupa – Tapahtumat – Tiedottaminen – Toteuttaminen – Talous.

Tupa

Lappilan kylätupa on kyläyhdistyksen selkäranka. Se toimii kyläläisten ja osin muualtakin tulleiden kohtauspaikkana ja on auki 6 päivää viikossa (sunnuntaisin ja pyhinä kiinni). Nettikahvilan (myös WiFi) ansiosta kyläläiset pääsevät verkkoon, vaikkei olisi omaa yhteyttä.

Pienimuotoisen suoramyynnin ansiosta on mm. kananmunia ja hunajaa tarjolla. Toimimme myös yleisenä tiedonsaantipaikkana. Toivoisimme kehittyvämme myös nuorille suunnattujen palvelujen tarjoajana.

Tapahtumat

Kyläyhdistys järjestää yleensä yhteistyössä kylän muiden yhdistysten kanssa tapahtumia pitkin vuotta, esimerkkeinä:

  • ystävänpäivän markkinat
  • kevätmarkkinat
  • kylätuvan pikkujoulut
  • joulumyyjäiset. Jouluksi pystytetään kuusi kylätuvan eteen.
  • kevät- ja syyssiivoustalkoot

Lue ilmoituksia uusimmista tapahtumista Ajankohtaista-sivulla.

Tapahtumista ilmoitetaan myös: Lappilan kyläyhdistyksen Facebook.

Tiedottaminen

Kyläyhdistys julkaisee kylätiedotteita, joita voi lukea kylätuvalla tai netissä, Lappilan kylätiedotteet Google Drivessa. Tiedottaminen on vahvan kylätiedotteen ansiosta ja rungoltaan hyvässä mallissa.

Muita tiedottamisen välineitä ovat yhdistyksen nettisivut ja Facebook, Lappilan kyläyhdistys Facebookissa. Pikatiedottaminen ja kokouskutsut onnistuvat myös tietokoneen kautta kännykkään. Lähes kaikilla kyläläisillä on kännykkä, muttei välttämättä tietokonetta.

Toteutus

Tule mukaan kyläyhdistyksen toimintaan ottamalla meihin yhteyttä. Kaikki toiminta yhdistyksissä on riippuvaista ihmisistä, jotka ovat valmiit toteuttamaan suunnitelmia, haaveita. Onneksi heitä löytyy meillä, mutta saisi meitä olla enemmän – tule mukaan TOTEUTTAMAAN itseäsi!

Talous

Tue yhdistyksen toimintaa liittymällä jäseneksi. Taloustilanne on, huolimatta pätevästä ja huolellisesta taloudenpidosta, tyydyttävä. Kyläyhdistys etsiikin koko ajan uusia keinoja taloustilanteen parantamiseksi.