Lappilan Nousu

Voimistelu- ja urheiluseura Lappilan Nousu tunnetaan ennen kaikkea lentopallosta, beach-volleystä ja painista. Seuran toiminnan tarkoitus on hauskanpidon siivellä pitää huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista.

Lentopalloa Oriharossa.
Lentopalloa Oriharossa.

Lappilan Nousun historiaa

Lappilan Nousu ry on perustettu vuonna 1920 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin vuonna 1928. Perustajajäseninä olivat puheenjohtaja Viljo Jokinen sekä Paavo Nero, joka toimi sihteerinä. Varhaisina vuosikymmeninä seuran menestyslajit olivat hiihto, yleisurheilu ja etenkin paini. Sotien jälkeen toiminta hiipui pikkuhiljaa, ja uhkasi 70-luvulla loppua kokonaan. 90-luvun alussa seuran ottivat hoitoonsa innokkaat lentopalloihmiset, ja sillä tiellä ollaan edelleenkin.

Saavutukset

Seuran suurimmat saavutukset löytyvät harrastetasolta. Lentopalloliiton Etelä-Suomen alueen sekasarjamestaruus on voitettu viidesti (2000, 2001, 2002, 2005 ja 2006). Vuonna 2010 miesten harrastesarjasta irtosi hopeamitali. Muita merkittäviä saavutuksia on suolentiksen SM-hopea business-sarjassa vuodelta 2004. Junioreilla on Powercupista saavutuksena pronssimitali vuodelta 2001.

Lappilan Nousu nykyään

Nykytoiminta käsittää pääasiassa lentopalloa ja beach-volleytä. Lentopalloa pelataan talvisin lentopalloliiton järjestämässä Viking Line cupissa ja beach-volleytä vastaavassa sarjassa kesäisin. Yksittäisiin turnauksiin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

Talvella 2012 lajivalikoimaan palautui vanha menestyslaji paini. Molskia kuluttaa noin viisikymmentä innokasta ja eri ikäistä painijaa. Painijat harjoittelevat Väre-Vintillä Järvelässä. Vuoden 2017 tammikuussa uutena lajina aloitti kuntonyrkkeily.

Toimintaa talkoohengellä

Varainhankinta hoidetaan pääasiassa talkootöillä, myymällä mm. wc- ja talouspaperia sekä vuokraamalla erilaisia tuotteita. Seuran jäsenistö on varsin talkoohenkistä, ruokapalkalla on osallistuttu mm. beach-volleyn Pro torin kilpailun järjestämiseen Lahdessa sekä Kortteliliigan biitisturnauksen järjestämiseen Messilässä.