Lappilan Nuoriso­seura ja Lappilinna

Lappilan Nuorisoseura järjestää hiihto- ja muita kilpailuja sekä tapahtumia. Seura tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen harrastamiseen, esim. sisäliikuntaan ja bänditoimintaan. Nuorisoseuran talo on Lappilinna, osoitteessa Lappilinnantie 3, 16670 Lappila. Tervetuloa toimimaan Lappilan Nuorisoseurassa!

Lappilinna

Nuorisoseuran taloa Lappilinnaa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin, esim. juhliin, kokouksiin tai huutokauppoihin. Vuokraustiedustelut talonmiehelle numeroon:
044 765 3216.

Talossa on sali (160 neliötä), näyttämö, ruokasali ja hyvin varusteltu keittiö. Saliin on asennettu akustiikkalevyt. Lue lisää vuokrattavasta Lappilinnasta: seurantalot.fi

Lappilinnassa voi harrastaa. Siellä on seuraavat liikuntavarusteet: lento- ja sulkapalloverkot, nyrkkeilysäkki ja pöytätennis. Pelivuoromaksut ovat edullisia.

Kuvia Lappilinnasta Lappilan Nuorisoseuran sivuilla.

Vuokraus­hinnasto

  • koko talo 350€ / viikonloppu
  • ruokasali 100€ / vuorokausi
  • huutokaupat 180€ / vuorokausi
  • 15€ / tunti

Huvilatelttoja vuokrattavissa

Vuokrattavissa on kaksi 5×8 metrin kokoista huvilatelttaa.

Vuokraushinnat:
60€ / viikonloppu,
80€ / viikonloppu (jäsenetu 10€).

Huvilateltta.

Myllymäen Sanomat

Myllymäen Sanomat on nuorisoseuran jäsentiedote. Lue Myllymäen Sanomien vanhoja numeroita Lappilan Nuorisoseuran kotisivulla.

Lappilan Nuorisoseuran historiaa

Lappilan Nuorisoseura on perustettu jo 1920-luvun lopulla. Seurantalo Lappilinna on rakennettu kyläläisten yhteiseen käyttöön vuonna 1934.  Lappilassa toimi tuolloin monia yhdistyksiä ja tekemisen meininki niissä oli kova. Kylään rakennettiin nuorisoseuran- ja työväentalot talkoilla lahjoitustarvikkeista ja kaikki osallistuivat urakkaan, kukin kykyjensä mukaan. Talot rakennettiin yhteiseen tarpeeseen kyläläisten iloksi ja hyödyksi.

Lappilinnasta tuli suosittu tanssipaikka 50- ja 60-luvuilla. Niin suosittu, että talon laajentaminen ja modernisointi koettiin välttämättömäksi. Siispä talkoilla rakennettiin lisäsiipi (satoja neliöitä!) ja samalla siirryttiin öljykeskuslämmitykseen. Laajennus valmistui vuonna -63 ja sen jälkeen taloon mahtui satoja tanssijoita ja juhlijoita. Talon historian huippuhetkiin kuuluu varmaankin The Renegadesin esiintyminen 60-luvun alkupuolella.

Talon laajentamisen jälkeen maailma valitettavasti muuttui. Öljykriisi koetteli maailmaa ja yhdistyksen taloutta samaan aikaan kuin tanssi-innostus lopahti. Kylän väki harrasti tuolloin kuitenkin vielä ahkerasti; talossa harjoitteli näytelmäkerho, järjestettiin juhlia ja pitoja. Itsenäisyyspäivän vieton perinne Kärkölässä alkoi Lappilinnassa. Talolla oli paljon yhdistyksen omaa ja muuta käyttöä. Öljykriisistäkin selvittiin.

Talon pystyttäneet sukupolvet rakensivat talon tiilestä, jotta se ”ikuisesti” palvelisi kyläläisiä, nykyisiä ja myös tulevia. Talo on meidän, uusien ja vanhojen, nykyisten ja tulevien. Meidän tulee käyttää siitä tarjottu hyöty ja ilo eduksemme, mutta myös jättää tuleville sama mahdollisuus!